Forår på Vikingeskibsmuset

I foråret, den 1. maj - 2. juni, tilbyder Vikingeskibsmuseet en masse spændende aktiviteter og oplevelser på land og på vand for hele familien. 

Tag med på en af de daglige sejladser fra 1. maj - 30. september og oplev, hvordan det var at være viking ombord på en af Vikingeskibsmuseets traditionelle, nordiske både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores træskibe sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Hvis du er ældre end 4 år og sammen med dine forældre, kan du komme med! Alle deltager aktivt ombord med ro, sætte sejl og udføre andet "sømandarbejde". Der er begrænset pladser til børn under 14 år.

» Læs mere om sejlturene her...

Før eller efter sejladsen kan du tage med på en særlig familieomvising, møde håndværkerne eller deltage i værkstederne! Læs mere om alt det der venter jer på Vikingeskibsmuseet herunder. 

Aktiviteter:

Bådebyggerne arbejder på bådeværftet med værktøj, som det vikingerne brugte. Følg deres daglige arbejdet med museets skibe og se den store værktøjssamling på bådeværftet. 

Smeden, rebslageren og væveren skiftes til at vise deres håndværk, materialer og værktøj frem. De er altid klar til at svare på spørgsmål og invitere ind på deres værksted.  

Hvor
Sted skifter efter hvilket håndværk der demonstreres. Spørg i billetsalget hvor du finder dagens håndværker. 

Hvornår 
1. maj - 2. juni: tirsdag-søndag kl. 10.00 - 16.00
3. juni - 28. juni: alle dage kl. 10.00 - 17.00

Pris 
inkluderet i entré pris

Kom i lære på bådebyggerens værksted. Arbejd med frisk egetræ og vikingernes værktøj!  Du kan se den professionelle bådebygger arbejde og selv prøve kræfter med økse, hammer, kile, kniv, høvl og bor. Værktøjet bruges også, når bådebyggeren arbejder på værftspladsen.
Museets formidlere & bådebyggere står klar til at hjælpe dig i gang.

Hvor: Værftspladsen på Museums øen
Hvornår: 1. maj - 2. juni: kl. 10.30-12.30 og 14.00-15.30
Pris: inkluderet i entré pris

Kan du lide at klippe, hamre og bygge fantasifulde og skægge ting? Bliv bådebygger for en dag og byg din egen version af et vikingeskib!  

Hvor: Tunet på Museums øen
Hvornår: 1. maj - 28. juni, kl. 10.00 - 16.30
Pris: inkluderet i entré pris

Voksne og børn kan gå på opdagelse, lege, udforske, fantasere og lære om skibe, sejlads og vikingetiden. Vikingelege – labyrint - skriv med runer – Kan du overleve som viking – Klæd dig som en viking - Stig ombord i vikingeskibene – sømandsdiplom.

Hvor: Plænen ved Vikingeskibshallen og i Vikingeskibshallen
Hvornår: 1. maj - 28. juni, kl. 10.00 - 17.00
Pris: inkluderet i entré pris

På Vikingeskibsmuseet bestræber vi os på at formidler vores viden om vikinger til såvel voksne som børn.

Vild med viden om vikingernes skibe?
Tag med på en omvisning i Vikingeskibshallen med fokus på de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, der er udstillet i Vikingeskibshallen. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden.
Hvornår: 1. maj - 28. juni kl. 12.00 og 14.00 på engelsk. 

Kom med på togt i vikingernes verden! 
Vikingeskibsmuseet inviterer børn og voksne med ud på en spændende rejse i vikingernes verden! Vi dramatiserer to forskellige fortællinger om krig og handel og rejser til fjerne egne. 
Hvornår: Weekender 1. maj - 28. juni kl. 11.00 på dansk. 

Velkommen til bådeværftet 
Bådeværftet byder indenfor, hvor der i øjeblikket bygges på livet løs. Årets hovedopgave er en rekonstruktion af Skuldelev 3 – et lille handelsskib. Museets formidlere viser rundt og fortæller om materialer, værktøj og håndværket.
Hvornår: 1. maj - 28. juni kl. 13.00 på engelsk.

Fra vrag til virkelighed – at genskabe et skib
Kom med på en 30 minutters lang omvisning på Museumsøen, med fokus på Vikingeskibsmuseets arbejde med at genskabe vikingetidens imponerende skibe.
Hvornår: 1. maj - 28. juni kl. 15.30 på engelsk.

Vores erfarne sejladsinstruktører vil formidle museets erfaringer og oplevelser med råsejlssejlads, både i rekonstruktioner og traditionelle nordiske både. 

Hvor: Tunet på Museums øen
Hvornår: 1. maj - 28. juni, kl. 13.00 - 15.00
Pris: inkluderet i entré pris